OW_SeamlessLearning_12220_head_large.jpg
Onderzoek Leren en innoveren met ICT
 

De vakgroep Leren en innoveren met ICT (Technology enhanced learning and innovatie – TELI) onderzoekt hoe technologie kan bijdragen aan de verbetering van:

  • online ervaringsgericht en actief leren; 
  • ondersteuning in hoger (afstands) onderwijs; 
  • levenslange professionele ontwikkelingscontexten. 

De vakgroep doet dat door de inzet van kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden uit de onderwijskunde, sociale wetenschappen, informatica: ontwerpend onderzoek, instructieontwerp, prototyping, experimenten geleid door behoeften van belanghebbenden en in nauwe samenwerking met bv docenten, studenten, domeinexperts, (toekomstige) werkgevers, HCI / IT-ontwerpers.

TELI kijkt naar:

  • Opkomende technologieën
    Welke mogelijkheden bieden opkomende technologieën voor leer- en ondersteuningsprocessen in online hoger (afstands) onderwijs. De vakgroep TELI verkent, ontwerpt en ontwikkelt nieuwe (prototypische) applicaties om hun potentieel voor efficiëntere, effectievere en aantrekkelijkere leer- en ondersteuningsprocessen te verkennen.
  • Gevestigde technologieën
    TELI ontwerpt en bestudeert effecten van de toepassing van technologie-verbeterd leren en ondersteunt onderwijsoplossingen die zijn gerealiseerd met algemeen aanvaarde / beschikbare / bewezen technologieën. Het doel van dit onderzoek is om praktijken, tools en methodologieën te ontwikkelen die ten goede zullen komen aan online hogere (afstands) onderwijspraktijken.