Studeren met vrijstellingen

Heeft u een (afgeronde) hbo- of wo-vooropleiding, dan kunt u bij ons studeren met standaardvrijstellingen. In de bijlage 'Verwante opleidingen' kunt u zien welke opleidingen voor standaardvrijstellingsprofielen in aanmerking komen.

Afgestudeerde studenten van HBO toegepaste psychologie en HBO psychodiagnostisch werk kunnen gebruik maken van een verkort bachelorprogramma. Studenten die nog studeren in het HBO kunnen onder bepaalde voorwaarden tijdens de HBO-opleiding een minor volgen via Kies op Maat.

In de Studiegids leest u hoeveel cursussen in de bacheloropleiding psychologie vrijgesteld worden op basis van uw vooropleiding. Meer informatie over vrijstelling aanvragen.

Schakelprogramma

Studenten met een wo-masteropleiding in een verwante richting kunnen in aanmerking komen voor een schakelprogramma. Kijk rechts in de bijlage of uw opleiding verwant is.
Een schakelprogramma wordt op maat vastgesteld. Na het afronden van het schakelprogramma kunt u instromen in de aansluitende mastervariant. Om te kunnen starten met een schakelprogramma is toelating tot de opleiding vereist. Vraag daarom eerst een adviesgesprek aan.