null Gepubliceerd: De veranderende gemeente

MW_Homan_VeranderendeGemeente_head_large.jpg
Leren
Gepubliceerd: De veranderende gemeente
Eind 2017 is het A&O fonds Gemeenten in samenwerking met prof. dr. Thijs Homan en drs. Mario Kieft, beiden verbonden aan de Open Universiteit gestart met het leer- en onderzoeksprogramma De veranderende gemeente. De inzichten van het traject zijn nu gepubliceerd in een boek met bijlagen.

Veranderopgaven voor gemeenten

Gemeenten staan voor veel veranderopgaven, zoals de invoering van de Omgevingswet, digitalisering, gevolgen van de participatiemaatschappij, organisatieverplatting, enzovoort. Is gemeentelijke verandering en ontwikkeling nu het resultaat van de formele verandertrajecten die met deze veranderopgaven gemoeid zijn, of zijn daar heel andere processen, patronen en dynamieken aan de orde? De uitgave De Veranderende Gemeente analyseert hoe die verandertrajecten in de praktijk verlopen. En dat is vaak anders dan hoe die trajecten zouden móéten gaan …

Meer dan alleen een boek

De resultaten van het leer- en onderzoeksprogramma De veranderende gemeente zijn digitaal beschikbaar in een boek met bijlagen.

Het boek De veranderende gemeente is in gedrukte versie en als download beschikbaar. De gedrukte versie is, zolang de voorraad strekt, aan te vragen bij het A&O fonds Gemeenten via secretariaat@aeno.nl.

Een bijlage met de literaire en wetenschappelijke onderbouwing is uitsluitend digitaal beschikbaar. Je vindt de bijlage onder de tab ‘onderbouwing’.
Het derde deel bestaat uit een serie verdiepende artikelen, die tussen medio maart en eind mei wekelijks op de website A&O fonds Gemeemten zullen worden gepubliceerd.

Boek:De Veranderende gemeente

Bekijk ook de introductievideo

In een korte video vertelt veranderdeskundige prof. Thijs Homan over het onderzoek en het boek De veranderende gemeente.