null Gratis kennissessies voor mkb'ers in de logistiek: kort, eenvoudig en praktisch

MW_Kennissessie_MKB_Logistiek_19502_head_large.jpg

Gratis kennissessies voor mkb'ers in de logistiek: kort, eenvoudig en praktisch

Het MKB Datalab Limburg helpt ondernemers met digitaliseren en doet dat onder andere met kennissessies. Dit zijn korte, informatieve en vooral praktische video’s over vragen die veel ondernemers hebben op het gebied van data en digitalisering. De sessies zijn ontwikkeld door de Open Universiteit en Fontys Hogeschool. Deze maand is een nieuwe reeks sessies verschenen, specifiek voor ondernemers in de logistiek.

Kort, eenvoudig en praktisch

Een kennissessie bevat een korte video, een aantal korte informatieve teksten en links naar handige sites. 'Binnen een uurtje heb je alles gezien, inclusief een eenvoudige opdracht als je zelf aan de slag wilt', aldus Martine Hermans, projectmanager bij de Open Universiteit en betrokken bij MKB Datalab Limburg. 'Zo willen we ondernemers duidelijk maken dat digitaliseren geen hogere wiskunde is. Iedereen kan het en je hebt er zó veel voordelen van in je bedrijf. De kennissessies zorgen voor bewustzijn. Én ze wijzen de weg naar het MKB Datalab Limburg waar ze terechtkunnen voor hulp bij digitalisering.'

Digitalisering voor MKB

De eerste reeks sessies was gewijd aan onderwerpen waar elke MKB’er mee te maken kan krijgen: adverteren op social media, online veiligheid, data-analyse, data-analyse proces, tekstanalyse en datavisualisatie. De tweede reeks richt zich de logistieke sector. De sessies gaan in op digitalisering in elke stap van het logistieke proces (inkoop, productie, warehousing, trouwsport, retour) en op algemene zaken als make-or-buy beslissingen of het maken van een businesscase.

Sessies op elk moment te bekijken

Ondernemers kunnen de sessies op elk moment bekijken in de online leeromgeving van de Open Universiteit. 'Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken. Voor elke kennissessie is een specialist van een van de deelnemende onderwijsinstellingen ingeschakeld die het verhaal vertelt. Wij hebben de video’s verzorgd en geholpen bij het schriftelijke en online lesmateriaal. Onze corebusiness, inderdaad', aldus Martine Hermans.

Lees meer over het MKB-Datalab.