null Gratis online cursus: Ontdek de antieke Griekse en Romeinse steden

CW_Ancient_Cities_project_15882_head_large.jpg
Gratis online cursus: Ontdek de antieke Griekse en Romeinse steden
75% van de Europeanen leeft tegenwoordig in steden. Al in de tijd van de Grieken en de Romeinen vonden in mensen met verschillende culturen, rassen en interesses een manier om samen te leven in grote steden. Voor iedereen die belangstelling heeft in de manier waarop ze dat deden en wat we daarvan terugzien in ons hedendaagse stadse leven, is er een gratis online cursus ontwikkeld. Deze cursus, Discovering Greek and Roman Cities, start op 2 april 2020.

Gedeeld erfgoed

De cursus bestaat uit 8 modulen. Thema's zijn bijvoorbeeld: leven in de stad, religie, politiek, dood, infrastructuur. Elke module bevat video's, uitleg van experts, quizzen en oefeningen. De deelnemers krijgen een algemene kennis van de layout en de geschiedenis van Griekse en Romeinse steden. Ze maken kennis met het belang en de methoden van stadsarcheologie en ervaren de verscheidenheid van het gedeelde Europese en Mediterrane erfgoed. De cursus is beschikbaar in het Engels, Frans en Duits.

Ancient Cities project

De MOOC is ontwikkeld in het Ancient Cities project. In dit project ontwikkelen zes universiteiten uit zes Europese landen e-learning over dit onderwerp voor hun eigen onderwijs. De materialen vormen daarnaast de kern van deze gratis cursus over het gedeelde culturele erfgoed. De Open Universiteit heeft de onderwijskundige expertise geleverd en de projectpartners ondersteund bij het ontwerpen en implementeren van de cursus. Na een eerste ronde eind 2019 met 2349 deelnemers, start de cursus opnieuw op 2 april (vervroegde startdatum!) en loopt tot 19 juni 2020.

Kijk voor meer informatie op het YouTube kanaal.

Lees ook onze eerdere berichtgeving over het Ancient Cities project: