MST_BigData_Wetering_12986_head_large.jpg
Minimalisering van de milieu-impact van (micro)plastics door geïntegreerde modellering van toeleverings- en bron/effect-ketens (MinPlas)

Minimalisering van de milieu-impact van (micro)plastics door geïntegreerde modellering van toeleverings- en bron/effect-ketens (MinPlas)

Onderzoekslijn: Learning and Innovation in Resilient Systems
Promotieonderzoek
Onderzoeker: Sya Hoeke
Start 2021

Het materiaal plastic heeft veel goede eigenschappen, maar het heeft ook een groot aandeel in de vervuiling van het milieu. Dit project wil het prioriteren van milieumaatregelen tegen plasticvervuiling ondersteunen door een locatie-specifieke benadering te ontwikkelen. Het project combineert modellen vanuit de milieuwetenschappen met modellen vanuit supply chain management. Ander gezegd: de onderzoekers gaan de supply chains van twee plastic producten te combineren met locatie-specifieke methoden voor de emissie-inschatting en schatting van de milieu-impact. De producten aan de hand waarvan de aanpak wordt geïllustreerd zijn autobanden en wegwerp macroplastics. De aanpak moet leiden tot de berekening van de milieu-impact van de huidige supply chains en tot adviezen voor effectieve interventies voor de twee producten.

Het projectteam

  • Faculteit Bètawetenschappen: prof. dr. Ad M.J. Ragas, dr. Ansje Löhr, dr. Jikke van Wijnen 
  • Faculteit Managementwetenschappen: prof. dr. ir. Harold R. Krikke