Nieuws

MW_AccountingFinance_head_large.jpg
Nieuws
 

Laatste nieuws - volg ons op LinkedIn

In de zomer van 2020 is de vakgroep gestart met een eigen LinkedIn pagina. Daar melden we voortaan ontwikkelingen, activiteiten en publicaties van onze vakgroep.
Blijf op de hoogte en volg ons op volg ons!
Logo LinkedIn

Eerdere berichten

  • Op 9 juli 2020 verscheen een speciale uitgave van het invloedrijke economisch-beleid tijdschrift Economisch Statistische Berichten (ESB) over de Accountancy sector in Nederland. De uitgave werd ondersteund door de Foundation for Auditing Research (FAR). Willem Buijink (Vakgroep A&F) is bestuurslid van de FAR. Aan het nummer droegen vanuit de OU (Vakgroep A&F) bij: Willem Buijink, Sanne Janssen en Karen Maas.
  • Op 18 juni 2020 verdedigde Shivesh Changoer succesvol zijn proefschrift 'Empirical Research on Investor Conferences'. Changoer was Promovendus in de Vakgroep A&F, Faculteit MW, van 2012 to 2016. Hij werkt nu bij EY. Promotores waren de professoren Gerard Mertens en Willem Buijink (Vakgroep A&F).

    Over de inhoud: 'Hoe bedrijven hun winsten verhogen voorafgaand aan een beleggersconferentie? Bedrijven in de VS overdrijven hun inkomsten in de periode voorafgaand aan een investeerdersconferentie. Op die manier proberen ze hun zichtbaarheid te vergroten en nieuwe beleggers aan te trekken. Bestuurders en commissarissen hebben voorkennis van de cijfers die ze gaan presenteren en in de periode voorafgaand aan de conferentie handelen ze in aandelen op basis van die voorkennis. Dat zijn de opmerkelijke conclusies'.

  • De vakgroep neemt sinds 2019 namens de Open Universiteit deel aan de Coalitie Circulaire Accounting.

  • What are the biggest challenges for insurers during corona times? And, how should we address them smartly? Learn more by joining Thomas Post’s interactive e-lecture on June 2.
  • New Blog post by Stefanie Kleimeier on 'environmental regulations and companies’ abroad responses' on Harvard Business Review's website
  • New publication out - Hoffmann, A. and S. Kleimeier, 2020, Financial Disclosure Readability and Innovative Firm's Cost of Debt, International Review of Finance, forthcoming.