Studie_Functiebeperking_12472_head_large.jpg
Verminder hindernissen tijdens de studie
Studeren kan in sommige gevallen best lastig zijn door tijdsgebrek of moeilijke studiestof. Als zich ook mankementen voordoen van het optimaal functioneren van het lichaam of concentratie, is dat dubbel vervelend. Gelukkig is voor een aantal functiebeperkingen oplossingen te vinden die bepaalde hinder kunnen wegnemen. We spreken dan over alle aandoeningen die (mogelijk) blijvend van aard zijn en een belemmering vormen tijdens de studie en tot vertraging kunnen leiden.

Individuele voorzieningen en aanpak

Wij hebben veel ervaring met het geven van ondersteuning bij beperkingen. Om tijdig voorzieningen te kunnen treffen, bijvoorbeeld bij het afleggen van een tentamen is het belangrijk om voordat u met de studie begint, zich te melden bij onze adviseur mw. Cleo Merckx (+31 45 576 2888 of drempelsweg@ou.nl). Zij kan aangeven welke voorzieningen er voor u mogelijk kunnen zijn.

Toegankelijkheid studiecentrum

Al onze studiecentra zijn rolstoeltoegankelijk. Meestal rechtstreeks bereikbaar via de begane grond en soms via een lift naar een hoger gelegen etage. Neem bij twijfel even contact op met het studiecentrum.

Cleo Merckx