De stad van de toekomst: verbeeldingen van klimaatverandering en de technologische urbane samenleving in hedendaagse (literaire) narratieven

ALG_VeiligeStad_UrbanSafety_15139_head_large.jpg
De stad van de toekomst: verbeeldingen van klimaatverandering en de technologische urbane samenleving in hedendaagse (literaire) narratieven
In het huidige debat over de gevolgen van klimaatverandering op maatschappij en omgeving benadrukken wetenschappers en beleidsmakers, alsook schrijvers en kunstenaars, het belang van het produceren van overtuigende verhalen om een veilige toekomstige samenleving voor te kunnen stellen. Deze onderzoeksgroep brengt wetenschappers met verschillende disciplinaire achtergronden samen om gezamenlijk verhalen over klimaat en klimaatverandering te onderzoeken.

English project site

Doel is een beter begrip van de verschillende narratieven rond klimaatverandering en de manier waarop ze met elkaar verweven zijn. Vanuit de gedachte dat de wetenschappen één zijn, en dialoog tussen verschillende faculteiten hard nodig is, biedt de groep een basis voor werkelijk interdisciplinair onderzoek dat environmental humanities en milieuwetenschappen, literatuurwetenschappen en urban studies, filosofie en bètawetenschappen met elkaar verbindt.

Activiteiten

Heb je vragen over onze activiteiten of wil je de mogelijkheden voor een samenwerking bespreken, neem dan contact met ons op via climatenarratives@ou.nl.

Coördinatie / contact

Dr. Marjolein van Herten, marjolein.vanherten@ou.nl
Dr. Marieke Winkler, marieke.winkler@ou.nl 

Team

Prof. Dr. Brigitte Adriaensen
Dr. ir. Raoul Beunen
Prof. Dr. Stefan Dekker (Utrecht University)
Dr. Andries Hof (Utrecht University)
Prof. Dr. Dave Huitema
Jilt Jorritsma, MA
Prof. Dr. Lilian Lechner
Prof. Dr. Paquita Pérez Salgado