Formeel en informeel leren van en met elkaar
Leren van elkaar vindt in het formele onderwijs vaak plaats in kleine groepen studenten die samen werken aan een opdracht. Naast het formele leren is er ook het informele leren. In organisaties en instituten is er steeds meer de belangstelling voor dit informele leren van elkaar. Of het nu gaat om informeel leren op de werkplek, in leergemeenschappen of in netwerken, het draagt bij aan de professionalisering van medewerkers en het ontwikkelen van innovatiekracht. In alle gevallen gaat het erom dat het leren van elkaar leidt tot kennisdeling en kennisopbouw als gevolg van co-creatie, kritisch denken, het oplossen van problemen en het bedenken van ideeën.
Informeel leren: van leernetwerken tot Facebookgroepen
De trendsconferentie op 20 november is volledig gewijd aan sociaal leren. Na de keynotepresentatie van prof. dr. Karel Kreijns over 'Samenwerkend leren in een online setting', staan er zes lezingen/workshops en vier posterpresentaties op het programma. De onderwerpen variëren van 'Netwerkleren en studentenwelzijn' tot 'De Facebookgroep als "third space"'.
Programma en aanmelden
De online trendsconferentie Sociaal vindt plaats op 20 november 2020 van 10.00 tot 16.00 uur. Ga voor meer informatie over de conferentie en aanmelding naar de conferentiesite.
Trendsconferenties
De masteropleiding Onderwijswetenschappen organiseert tweemaal per jaar voor haar studenten en andere belangstellenden een conferentie over Trends en issues in onderwijswetenschappen. De trendsconferentie van november 2020 wordt georganiseerd door de vakgroep Sociaal leren, een van de vier vakgroepen van de faculteit Onderwijswetenschappen.