null OU-onderzoeker schrijft kinderboek: Ik ben autastisch!

INF_AutismeVerbetertOnderwijs_SylviaStuurman_17151_head_large.jpg
OU-onderzoeker schrijft kinderboek: Ik ben autastisch!
Je kunt Bianca herkennen aan haar petje, dat heeft ze altijd op. Ze draagt graag wijde kleding die lekker zit, is dol op Japan en verzamelt alles wat met Disney te maken heeft. En ze heeft autisme. Bianca is de hoofdpersoon van 'Ik ben autastisch', een boek voor kinderen over hoe het is om autistisch te zijn. Het boek is geschreven door Bianca Toeps en OU-onderzoeker Esther Bakker. Esther schrijft kinderboeken onder de naam Esther Walraven.

Wat is lastig en wat is leuk voor Bianca en voor haar vrienden?

Autistisch zijn: wat betekent dat precies? Bianca legt je uit hoe autistische hersenen werken en waarom sommige dingen voor autistische kinderen vaak net even anders gaan. Wat is er lastig als je autisme hebt? En wat juist leuk? En hoe kun je moeilijke dingen makkelijker maken? Bianca's vrienden Daan, Sam en Robin kunnen erover meepraten en delen hun ervaringen. Het boek is voor iedereen met autisme, maar ook voor broertjes en zusjes, vrienden en vriendinnen, opa's en oma's, moeders en vaders en meesters en juffen.

Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit

Bianca Toeps is schrijfster van het boek 'Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit', een boek voor volwassenen. Door de reacties van lezers ontstond het idee om een versie te maken speciaal voor kinderen. Ze deed dat samen met Esther Bakker (Walraven).

Informatieve boeken voor kinderen

Esther Bakker is gezondheidswetenschapper, universitair docent gezondheidspsychologie en kinderboekenschrijfster. Onder de naam Esther Walraven schreef ze onder andere de non-fictie boeken 'Waarom achtbanen te gek zijn!', 'Waarom je eigen scheten soms niet zo erg stinken!', 'Waarom je meestal gek bent op...' en 'Waarom jij van sterrenstof bent!'. In deze informatieve en grappige boeken maakt zij wetenschappelijke onderwerpen als psychologie, voeding en spijsvertering, vriendschap, liefde en voortplanting, en chemie toegankelijk voor basisschoolleerlingen.

Het boek 'Ik ben autastisch!' is verschenen in april 2021 bij Blossom Books.

Boekomslag Ik ben autastisch!