Valorisatie
Bijdragen aan het onderwijs en de maatschappij
De vakgroep deelt haar kennis en onderzoeksresultaten niet alleen in wetenschappelijke publicaties en in de cursussen van opleiding Onderwijswetenschappen.
De vakgroep streeft ernaar om met haar kennis ook bij te dragen aan de (innovatie van het) onderwijs en aan de maatschappij in het algemeen. Dat gebeurt onder andere door activiteiten en publicaties die voor iedereen toegankelijk zijn. Een aantal recente voorbeelden:
Over onderwijs, voor het onderwijs
- Checklist Tips & Tricks voor online onderwijs
- Take home messages docent voor online onderwijs
- Take home messages student voor online onderwijs
- Boek: 'We moeten spelen'
- De wetenschap van het leren toegepast op schoolboeken, hoofdstuk in het boek Over schoolboeken en leermiddelen: sleutels voor onderwijskwaliteit. Uitgeverij: Politeia
- Masterclass Efficiënt, effectief en plezierig online studeren, tips voor studenten, door Renate de Groot - een ddguide bijdrage
- Masterclass Hoe motiveer je studenten op afstand, door Rob Martens - een ddguide bijdrage
Over leren en ontwikkelen
- Rapport Food4Thought
- Cahier Brein in de Groei
- Stappenplan sensorische prikkelverwerking
- Universiteit van Nederland: Waarom zijn zwangere vrouwen zo verstrooid?
Je telefoon terugvinden in de koelkast of geen idee hebben waar je nu ook alweer voor naar de supermarkt bent gekomen? Het zijn typische kenmerken van de zwangerschap. Maar waar wordt deze onhandigheid toch door veroorzaakt? Prof. dr. Renate de Groot (Open Universiteit) vond een opvallende daling van het vetzuur omega-3 bij zwangere vrouwen. Waarom deze daling tot verstrooidheid leidt bij zwangere vrouwen, hoor je in dit college!
- MOOC Puberbrein
Na de begeleide rondes van deze gratis online cursus, is een zelfstudie-versie van de MOOC Puberbrein gemaakt. Iedereen kan die in eigen tempo doornemen.
Bekijk hieronder de aankondiging van de MOOC