CW_MOOC_CultureelErfgoed_16836_head_large.jpg
MOOC Cultureel erfgoed
De MOOC Cultureel Erfgoed biedt een toegankelijke introductie op het thema cultureel erfgoed en is gebaseerd op actuele, wetenschappelijke discussies. Welke criteria spelen een rol bij de waardering van cultureel erfgoed? Hoe is de zorg voor erfgoed in Nederland georganiseerd? Hoe ziet het erfgoedpubliek eruit en hoe gaan instellingen daarmee om? En welke rol speelt cultureel erfgoed in de onderbouwing van identiteiten?

In deze MOOC gaat u op zoek naar het antwoord op deze vragen. De cursus is gratis, online en kunt u geheel zelf bestuderen. Naast teksten bevat de cursus volop foto's, korte films en links naar externe websites. De MOOC Cultureel Erfgoed bestaat uit vier delen van elk zes studie-uren. Elk deel wordt afgesloten met een zelftoets.

Start de cursus

Verder studeren

Bent u geïnteresseerd in de thematiek van 'cultureel erfgoed'? Overweeg dan ook eens de focusopleiding Erfgoed en musea. De cursussen uit dit programma maken deel uit van de bredere bacheloropleiding Algemene Cultuurwetenschappen, waarin u leert om cultuuruitingen te analyseren, interpreteren en contextualiseren. Certificaten van de focusopleiding kunt u later ook in de bacheloropleiding inbrengen.