CW_MOOC_CultureelErfgoed_16836_head_large.jpg
Gratis cursus 'Cultureel erfgoed: van Paleis Soestdijk tot Sinterklaas'
De gratis online cursus 'Cultureel erfgoed: van Paleis Soestdijk tot Sinterklaas' biedt een toegankelijke introductie op het thema cultureel erfgoed en is gebaseerd op actuele, wetenschappelijke discussies. De vorm van de cursus is zelfstudie, maar de cursus bevat een discussieforum waarop cursisten ervaringen kunnen uitwisselen en elkaar indien nodig verder kunnen helpen. De cursus bestaat uit vier delen van elk zes studie-uren. Elk deel wordt afgesloten met een zelftoets.

De cursus 'Cultureel erfgoed: van Paleis Soestdijk tot Sinterklaas' is een digitale cursus, dat wil zeggen dat deze bedoeld is om op het scherm te bestuderen. Het lettertype en de teksten zijn hierop afgestemd. Naast teksten bevat de cursus volop foto's, korte films en links naar externe websites. Het programma waarmee de cursus is gemaakt, is Engelstalig (het programma CourseSites). De cursus zelf is Nederlandstalig.

Verder studeren

Bent u geïnteresseerd in de thematiek van 'cultureel erfgoed'? Overweeg dan ook eens de bacheloropleiding Algemene cultuurwetenschappen waarin u in bredere zin leert om cultuuruitingen te analyseren, interpreteren en contextualiseren. In de postpropedeusecursus Oordelen over cultureel erfgoed staat specifiek de relatie tussen erfgoed en identiteit, de ontwikkeling van de monumentenzorg, het proces van canonisering, en discussies over de beleving van het verleden in musea centraal.

Starten met de cursus

Om met de cursus te beginnen, moet u eenmalig een account aanmaken. Vul uw persoonlijke gegevens in en klik, na het accepteren van de voorwaarden, op de knop 'Submit'. Eenmaal in de cursus vindt u onder de knoppen 'Cursusinformatie' en 'Help cursus Cultureel erfgoed' meer informatie over de werking van de cursussite. Heeft u eenmaal een account, dan kunt u de volgende keer direct inloggen op CourseSites.

Klik hier om de cursus te starten.