Onderwijs
Hoe leren we in de toekomst?
Nooit uitgeleerd raken
Noemen we het een eeuwige student of is het een leven lang leren? Misschien is het wel hetzelfde want met leren zijn we in de wieg al begonnen en het houdt nooit op. Maar het draait erom hoe we leren. Het onderwijs is net als de mens en maatschappij voortdurend in ontwikkeling. En hoe leer je nu beste? Dat is natuurlijk afhankelijk van hoe oud je bent, welk niveau en wat je wilt leren.
Als onderwijskundige kijk je kritisch naar de inrichting van onderwijs en je ontwerpt verbeteringen aan het leerproces. Uiteraard met de mogelijkheden die digitale ontwikkelingen bieden en zowel voor een face-to-face klas als voor online onderwijs.
Verdieping voor docenten
Docenten en leraren blijven uiteraard ook aan het leren. De verdieping op onderwijsontwerp, toetsen en lesgeven zijn onmisbaar voor docenten. Met een lerarenbeurs is studeren meteen toe te passen in het werk.
In de spotlight
Pesten
Professionalisering voor leraren
Studiegids Onderwijswetenschappen
Artikel
Onderwijs innoveren? Kijk naar de leerling!
Ik ben naast docent nu ook student. Dat was best even wennen
Onderwijswetenschappen
Profiel is nog geen loopbaankeuze
Iwan Wopereis: Hoe motiveer je studenten in online onderwijs?
Opleidingen
Nieuws
14 januari 2021
Zelftoets: 'is online studeren iets voor mij?'
Studie-uitval is een bekend probleem in het online hoger onderwijs. Een van de oorzaken is onderschatting van wat online studeren inhoudt. Laurie Delnoij, onderzoekster bij de Open Universiteit, we...
12 januari 2021
Studenten met grit doen het beter, ook online
Maak je altijd af wat je begint? Goede kans dat je dan hoog scoort op de karaktertrek 'grit'. Die blijkt een belangrijke rol te spelen bij het succes van studenten in afstandsonderwijs.
5 januari 2021
Online informatiemiddag Onderwijswetenschappen
Op woensdag 20 januari 2021 is er een online informatiemiddag van de Faculteit Onderwijswetenschappen voor studenten Onderwijswetenschappen en belangstellenden.