ALG_Abstract_11515_head_large.jpg
Interventies
 

Interventies ontwikkelen en testen

Onze onderzoekers ontwikkelen regelmatig concrete interventies die worden getest, geëvalueerd op effectiviteit, bijgesteld etc. Dit gebeurt in concrete projecten. Bijvoorbeeld:

Een aantal van deze interventies zijn doorontwikkeld tot op zichzelf staande interventies die voor iedereen beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld:

  • Kankernazorgwijzer
    De Kankernazorgwijzer is een online zelfmanagement programma dat advies-op-maat biedt over de problemen waar mensen die herstellen van kanker tegenaan kunnen lopen. Vanwege de laagdrempeligheid, gemeten effectiviteit en goede waardering bij de gebruikers is het programma opgenomen in de bibliotheek van kanker.nl. Gebruik van het programma is gratis.
  • Playground Heroes
    Playground Heroes is een lesmethode om discriminerend pesten op de basisschool aan te pakken. De game, de materialen en de handleidingen zijn voor iedereen beschikbaar.

Onafhankelijk effectiviteitsonderzoek

Onze onderzoekers worden soms ook gevraagd om onafhankelijk onderzoek te doen naar bestaande interventies of naar de mogelijkheid om een interventie op een effectieve manier ook online aan te bieden. Bijvoorbeeld: